24 Kasım 2007 Cumartesi

112 Ambulans Acayiplikleri

112 Ambulans Acayiplikleri

Sağlık Bakanlığı İzleme Değerlendirme Ekibi ile birlikte Türkiye yi boydan boya gezerken Yurdumdan nice hastane manzaraları nice sağlık ocağı manzaraları görürken bunun yanında nice 112 ambulans manzaraları da gördük. Bunlar bildiğiniz türden geç gelen ambulanslar yada personel, yemek, odun kömür taşıyan ambulanslar gibi acayiplik örneklerinden değil.

Hani bir geyik vardır; Ambulanslar araç olarak üretilirken yük taşımaya endeksli panelvanlanların üretim aşamasında ya da sonrasında ambulansa dönüştürülmesinden dolayı arkalarının hafif olduğu virajlarda savrulduğu, aslında arkaya atılacak birkaç çimento torbasıyla iyi bir yol tutuşunun sağlanacağı dile getirilir durulur şoförler arasında. İşte bu noktada yurdumun şirin bir ilçesinde yine yurdumun kıvrak zekalı personeli bu ağırlığı sağlamak için ambulansın tabanını bembeyaz mermerle döşetmiş, böylece çok daha iyi yol tutuyormuş.Her çözümü Japonlar yada Alman Mühendisler bulacak değil ya Otomotiv sektöründe çalışan Yurdum mühendislerine duyurulur.

Yine yurdumun 20000 nüfusluk Şirin bir ilçesinin Devlet hastanesinde 112 için ayrılmış 6 ambulans 5 şoföre zimmetlenmiş (biri yedek) her gün hangi Şoför nöbetçi ise kendi ambulansı ile nöbetini tutup beşer günlük nöbet sirkülasyonlarını tamamlıyorlarmış… Bilmiyorum dünyanın en zengin ülkesi olarak bilinen Amerika da her şoföre her gün için ayrı bir ambulans düşüyor mu ? Ya da kim demiş yurdum zengin ülkeler arasında değil diye…

Doktor sayısında Avrupa’nın sonuncu ülkesi olabiliriz ama bir bakın bakalım şoför başına düşen ambulans sayısı endeksinde dünya kaçıncısıyız?

Hiç yorum yok: